Gerginlik Tırmanıyor : ABD Uçak Gemisi Güney Kore'de

ABD uçak gemisi USS Ronald Reagan, Güney Kore Donanması ile ilk ortak tatbikatı için bugün Güney Kore'ye geldi.

Müttefikler Kuzey Kore'deki hazırlıklarını güçlendirmeye çalışırken, büyük bir ABD uçak gemisi Güney Kore donanmasıyla ilk ortak tatbikatı için Cuma günü Güney Kore'ye geldi.

Güney Koreli "Yonhap" haber ajansı, nükleer enerjili uçak gemisi "USS Ronald Reagan"ın, Kuzey Kore'nin bir test yapabileceği korkusuyla Seul'ün 390 kilometre güneyindeki Busan'daki Güney Kore Filo Komuta Merkezi'ne demirlediğini bildirdi.

ABD deniz gücünün bir direği olan uçak gemisinin gelişi, Başkanlar Yoon Seok-yeol ve Joe Biden'in geçen Mayıs ayında Seul'de yaptıkları zirvede ABD stratejik varlıklarını "gerektiğinde zamanında ve koordineli bir şekilde" konuşlandırma taahhütlerini yeniden teyit etmelerinin ardından geldi.

Seul'den bir yetkili, isminin açıklanmaması koşuluyla Yonhap'a verdiği demeçte, "Uçak gemisinin konuşlandırılması, Güney Kore-ABD ittifakının gücünü göstermeyi ve Kuzey Kore'nin nükleer ve füze tehditlerini caydırmayı amaçlıyor" dedi.

Geçen ay, Güney Kore ve ABD'nin son yılların en büyük ortak askeri tatbikatını gerçekleştirmesi dikkat çekicidir .

Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Japonya geçtiğimiz günlerde Hawaii kıyılarında bir balistik füze savunma tatbikatı yaptı ve bu tatbikat, Seul ve Tokyo arasındaki ilişkilerin yıllardır en düşük seviyesine ulaştığı 2017'den bu yana ilk kez yapıldı.

Amerika Haberleri

ABD üniversitelerindeki protestolar devam ediyor...
ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası! Polis Bir Kişiyi Boğarak Öldürdü!
ABD'de Üniversitenin Binasına Keskin Nişancı Yerleştirdiler
ABD'de Öğrenci intifadası! Polisten Akademisyenlere Ters Kelepçe
ABD'de Gazze İçin Bir İstifa Daha!