Fethullah Gülen’in İadesi Gönderilecek Dosya Hazır

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Fethullah Gülen’in iadesi için ABD’ye gönderilecek dosyayı hazırladı.

AA’nın haberine göre iade dosyası, ABD adli makamlarına gönderilmek üzere yarın Adalet Bakanlığına iletilecek.

Hazırlanan dosyada Gülen hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘iftira’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘zimmet’, ‘kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek’ suçlamaları yer aldı.

‘Dini istismar aracı olarak kullandı’

Gülen Cemaati’nin sınav sorularını önceden elde ederek, mensuplarını devlet kurumlarına yerleştirdiği iddiasının da yer aldığı dosyada, “Şüpheli Fetullah Gülen’in kurup yönettiği cemaat; yargı, ordu, emniyet, bürokrasi içerisinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar aracı olarak kullanmaktadır. Organizasyonu Fetullah Gülen yönetmektedir. Onun özel talimatları, yurt dışından özel kurye ile gelmektedir. Genel talimatları şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt üyeleri Türkiye’de her kurumda bulunmaktadır” dendi.

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı