DSÖ İçra Kurulu Başkanlığını Müslüman Olan O Ülkeye Verildi

Katar, DSÖ İcra Kurulu Başkanı seçildi

Katar Yarımadası'nın bildirdiğine göre, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Yürütme Kurulu, 153. oturumunda Katar Devleti'ni Kurul Başkanı olarak seçti .

Rapora göre seçim, Üye Devletler tarafından Katar Devleti'nin uluslararası düzeyde oynadığı öncü rolün ve Dünya Sağlık Örgütü'nün herkes için sağlık ve sıhhati teşvik etme misyonunu yerine getirmesine verdiği güçlü desteğin bir kabulüdür.

Katar Devleti, 21 Mayıs'ta Cenevre'de başlayan ve 30 Mayıs Salı günü sona eren Dünya Sağlık Asamblesi toplantılarına katıldı.

Dünya Sağlık Asamblesi toplantılarında, Halk Sağlığı Bakanı Ekselansları Dr. Hanan Muhammad Al-Kuwari başkanlığındaki Katar heyeti, Doğu Akdeniz Bölgesini temsilen Dünya Sağlık Örgütü Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Kaynak:TEVHİDHABER

Ortadoğu Haberleri

Trump ve Netanyahu, Gazze’de işgal planının ikinci aşamasını devreye sokuyor
Siyonist İşbirlikçisi Terörist Öldürüldü!
İsrail'in Han Yunus'a saldırısı: Narhin'deki çadırlar bombalandı
BAE, Yemen petrollerinin yüzde 70'ine el koyuyor
Gazze'de şehit sayısı 70 bin 117'ye yükseldi