Carter, Sky News televizyonuna verdiği demeçte, süper delege olarak bilinen birçok Demokrat partili ileri gelenin, 3 haziranda ön seçimlerin sona ermesiyle Clinton ya da Demokrat rakibi Barack Obama'yı destekleyip desteklemeyeceğini açıklayacağını belirtti.
Bu yarışın sonucunun belli olduğunu belirten Carter, eski bir başkan olarak kendisinin bir süper delege olduğunu hatırlatarak, Clinton'un bu yarışı bırakmasının zamanının geldiğini kaydetti.
Clinton ya da Obama'nın, partilerinin kasımda yapılacak seçimlerdeki başkan adayı olabilmesi için 2.026 delegeye ihtiyacı var.
Carter: Clinton adaylık yarışını bırakmalı
ABD'nin eski başkanlarından Jimmy Carter, Demokrat Partinin başkan aday adaylarından Hillary Clinton'un yarışı bırakması gerektiğini söyledi.
Amerika Haberleri
İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı