Bush: İran Bunu Yapmamalıydı

ABD Başkanı George Bush, İran teknelerinin, Hürmüz boğazında Amerikan deniz kuvvetleri gemileriyle karşı karşıya kalmasının "kışkırtıcı bir hareket" olduğunu söyledi.

Bush, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, olayın tehlikeli bir durum yarattığını belirterek, "Açık ve basit...Bunu yapmamalılardı. Ne düşündüklerini bilmiyorum ama ben ne düşündüğümü söyleyeyim... Bence bu kışkırtıcı bir hareket" dedi.

Amerikalı yetkililer, Devrim Muhafızlarına ait 5 teknenin boğazda 3 Amerikan gemisini taciz ettiğini bildirmişti. Bölgedeki Amerikan deniz kuvvetlerinden bir komutan, İran teknelerinin, "gemilere yaklaştığını ve gemileri havaya uçurmakla tehdit ettiğini" söylemişti. Komutan, İran teknelerinin, Amerikan gemilerinden ateş açılmaya hazırlanıldığında ortadan kaybolduğunu belirtmişti.

Amerika Haberleri

CNN, ABD’nin Ne Kadar Uçak Kaybettiğini Açıkladı
İşgalci ABD Ordusunda Deprem!
Tahran'dan Trump'ın ateşkes iddiasına sert yanıt: "Gerçekliği yok"
ABD'de tarihi protesto: İran'ın bayrağı, Amerikan sokaklarında Trump'a karşı yükseldi