Yaklaşan Kongre ara seçimleri öncesinde ulusal güvenlik temalı bir dizi konuşma yapan Bush, beş yıl önceki 11 Eylül saldırılarından bu yana El Kaide'ye karşı yürütülen mücadelenin Amerika Birleşik Devletleri'ni daha güvenli bir ülke haline getirdiğini savundu.
Bush bununla birlikte radikal İslamcılardan kaynaklanan tehdidin ciddiyetini koruduğunu belirtti.
Bush El Kaide örgütünün kitle imha silahları edinmeye kararlı olduğunu öne sürerek, örgütün Irak'ta da İslami bir totaliter imparatorluk kurmaya çalıştığını öne sürdü.
Bush, beş yıl önce nereye gizlerinse gizlensin bulacağını vurguladığı El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i eski Sovyet lideri Lenin ve Adolf Hitler'e benzetti.
Bin Ladin ve yardımcılarından alıntılar yapan Bush, "şer düşünen ve hırslı kişilerin sözlerini hafife almak korkunç bir hatadır" dedi.
Dünyanın Lenin ve Hitler'e gereken zamanda kulak asmadığını ve bunun bedelini ödediğini savunan ABD lideri, aynı şeyin El Kaide karşısında yapılmaması gerektiğini savundu.
Bush El Kaide'yi ayrıca İran ile karşılaştırdı ve İran hükümetinin de nükleer silah geliştirmesine izin vermeyeceğini kaydetti.
Bush, 11 Eylül sonrasında uygulamaya konulan izleme ve dinleme programlarını da destekleyerek bu programların büyük önem taşıdığını söyledi.
Muhalefetteki Demokrat Parti, Bush'u ulusal güvenlik meselelerini seçim öncesinde siyasi çıkar için kullanmakla suçluyor.
BBC
Bush: Bin Ladin Hitler gibi !
ABD Başkanı George Bush, terörle savaş olarak adlandırdığı mücadelede rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi
Ortadoğu Haberleri
Suriye’de İlk Yahudi Derneği Kuruldu
Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.
İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü