Beyaz Saray'da Yeni İsrail Hükümeti İçin Toplantı Düzenlendi

Beyaz Saray'da yeni İsrail hükümetini tartışmak için "çok hassas" bir toplantı düzenlendi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Washington - “Al-Quds Al-Arabi”: Axios” web sitesine göre Beyaz Saray, geçen hafta yeni İsrail hükümetine yaklaşımını ve aşırılık yanlısı bakanlarından bazılarıyla muhatap olmama olasılığını tartışmak üzere üst düzey bir toplantı yaptı.

Site, bunun 1 Kasım'da yapılan İsrail seçimlerinden bu yana bu türdeki ilk toplantı olduğunu ve "İsrail'in ABD'nin en yakın müttefiklerinden biri olduğu" için çok hassas olduğunu belirtti.

Yeni İsrail hükümeti, ırkçı Yahudi söylemleriyle tanınan iki politikacı olan Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich dahil olmak üzere çok sayıda aşırı sağcı bakanı içerecek .

İki ABD'li yetkili siteye, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin "Saray Komitesi" olarak bilinen ve geçen hafta düzenlenen ABD Yetkililer Forumu'nda ilgili devlet kurumlarından birçok üst düzey yetkilinin yer aldığını söyledi.

Yetkililere göre, tartışılan konular arasında yeni İsrail hükümetiyle, özellikle de aşırı sağcı bakanlarla nasıl başa çıkılacağına ilişkin yönergeler de vardı.

Bu konuda herhangi bir karar alınmamış olsa da ABD'nin İsrail büyükelçisi Tom Needs bu hafta Biden yönetiminin Ben Gvir ve Smotrich ile doğrudan muhatap olmayabileceğinin imalarını yaptı.

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı