'Barışın bedeli, Golan Tepeleri'

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Avi Dichter, Suriye'yle bir barış anlaşması imzalamaları halinde Golan Tepeleri'ni geri vermeleri gerektiğini söyledi.

Avi Dichter, İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, Şam Yönetimi'yle müzakereler yapmaları için meşru nedenler olduğunu belirtti.

Dichter, bu konuda geçmişte Mısır ve Ürdün'le imzaladıkları barış anlaşmalarının örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Avi Dichter, Başbakan Ehud Olmert'in Kadima Partisi'nden.

Ancak Dichter'in Golan Tepeleri'yle ilgili olarak, kişisel görüşlerini mi açıkladığı, yoksa Başbakan Ehud Olmert adına mı konuştuğu henüz net değil.

İsrail Golan Tepeleri'ni 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda ele geçirmişti.

Suriye ve İsrail arasında altı yıl süren barış görüşmeleri ise Golan Tepeleri konusunda bir formül bulunamaması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres ise Suriye'yle kısa süre içinde barış görüşmelerine başlanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Şimon Peres bu konuda daha önceki çabaların sonuçsuz kaldığını hatırlattı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı dün Suriye'yle ilişkilerin gözden geçirilmesi amacıyla bir komisyon oluşturulduğunu açıklamıştı.

Ortadoğu Haberleri

Suriye’de İlk Yahudi Derneği Kuruldu
Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.
İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü