Amerikalıların %52'si Ülkede Demokrasi İşlemiyor

Amerikalıların %52'si ülkelerindeki "demokrasi"nin işleyişinden memnun değil.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Tartışmalı 2020 Amerikan seçimlerinin büyük çapta hileli olduğu bildirildikten iki yıl sonra, bugün birçok Amerikalı bu ülkedeki "demokrasinin" durumu ve yetkililerin seçilme şekli konusunda hala şüpheci.

, Associated Press ve Nork Kamu Araştırma Merkezi tarafından yürütülen yeni bir anketin sonuçlarına göre, Amerikan halkının sadece yarısı yaklaşan ara seçimlerin güvenliğine inanıyor.

Elbette bu rakam, 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi %40'lık rakamdan daha iyi. Amerikalı yetişkinlerin sadece %9'u bu ülkede "demokrasinin" son derece veya çok iyi çalıştığına inanıyor ve %52'si "demokrasinin" iyi çalışmadığına inanıyor.

İki yıl öncesinin aksine, bugün Cumhuriyetçiler Amerikan "demokrasisinin" durumunu Demokratlardan daha fazla eleştiriyor. Bu yıl Cumhuriyetçilerin %68'i aynı şekilde düşünürken, 2020'de sadece %32'si Amerikan "demokrasisini" etkisiz buluyor. Öte yandan, Amerikan "demokrasisinin" durumu hakkında iyi bir görüşe sahip olmayan Demokratların sayısı 2020'de %40'tan %63'e yükseldi.

Amerika Haberleri

ABD üniversitelerindeki protestolar devam ediyor...
ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası! Polis Bir Kişiyi Boğarak Öldürdü!
ABD'de Üniversitenin Binasına Keskin Nişancı Yerleştirdiler
ABD'de Öğrenci intifadası! Polisten Akademisyenlere Ters Kelepçe
ABD'de Gazze İçin Bir İstifa Daha!