Amerika Müslümanları Fişlemeye Başlıyor

Los Angeles polisi, terör zanlılarının belirlenmesi bahanesiyle, kentte yaşayan Müslüman grupların haritasını çıkarma kararı aldı.

Terörle Mücadele Birimi'nin, terör zanlılarının belirlenmesi ve muhtemel eylemlerin önüne geçilmesi amacıyla kentte yaşayan Müslüman toplulukların haritasını çıkarma kararı büyük tepkilere neden oldu.

Müslüman kuruluşlar ve insan hakları örgütleri, polisin uygulamasını ırkçılık olarak nitelendiriyor. Los Angeles Polisi Terörle Mücadele Birimi Müdürü Michael P. Downing, kararı savunarak, "bu topluluklara ulaşabilmek için Pakistanlılar, İranlılar ve Çeçenlerin nerede olduklarını bilmek istiyoruz" dedi.

Daha önce konuyla ilgili olarak komiteye bilgi veren Downing, başında olduğu birimin, kentteki Müslüman toplulukların tarihi, nüfusu, dil kültür ve etnik kökenler ile toplumsal etkileşimlerine daha derin bir bakış elde etmek istemişti.

Los Angeles, Orange ve Riverside bölgesinde yaklaşık 500 bin Müslüman yaşıyor. Kararı protesto eden ABD Sivil Haklar Konseyi ve Müslüman Avukatlar Birliği, insanların dinini temel alarak yapılacak istihbarat ve takip faaliyetlerinin yasadışı ve ırkçı bir uygulama olacağını belirtiyor.

Yenişafak

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı