İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak Fars Körfezi Ülkeleri İşbirliği Konseyi'ne katılmak üzere Tahran'dan ayrıldı.
Tahran'ın Mehrabat Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmedinecad, Fars Körfezi'nin barış ve istikrar bölgesine dönüşmesi için bölge ülkelerin birlik olmaları gerektiğini belirtti. Fars Körfezi İşbirliği Konseyi 28. toplantısında, İran'ın bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önerileri olacağını belirten Ahmedinecad, bu fırsattan yararlanarak toplantıya katılan ülke yetkileri ile ikili görüşmeleri olacağını ifade etti.
Ahmedinecad, ayrıca İran'ın bölge ülkeleri ile özellikle komşu ülkelerle, ilişkilerini geliştirmeye çalıştığının altını çizdi.
Ahmedinejat Katar'da
Ahmedinejat Katar'da
Ortadoğu Haberleri
Kaani: Direniş Cephesi her geçen gün daha da güçlenecek
Pezeşkiyan'dan İslam ülkelerine çağrı: Kardeşiz, ihtilaf istemiyoruz, düşmanın oyununa gelmeyelim
Hamaney: Türkiye'ye saldırıları biz yapmadık
İran Dışişleri Bakanı Arakçi İngiltere'yi Uyardı.