ABD"de Başkan Yardımcısı Dick Cheney"nin katıldığı radyo programında bir soruya verdiği cevap günün konusu oldu.
Cheney programda, bir yaşamın kurtarılması için, terör zanlılarının başlarının suya batırılmasını kabul edip etmeyeceği biçiminde bir soruyla karşılaştı. Bunu doğal bulduğu söyleyen Cheney, konuşmasında, "Biz işkence yapmayız" da dedi ama kendisini tartışmaların ortasına düşmekten kurtaramadı.
Cheney"nin sözlerinin tartışma yaratması üzerine konuyla ilgili bilgi veren Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, başkan yardımcısının işkence yöntemi olarak bir kişinin suya batırılmasını desteklemediğini ve bu konuda bir yorumda bulunmadığını açıkladı.
Snow, Cheney"nin böyle bir konuda konuşmayacağını ve konuşmadığını da söyledi.
ABD Başkanı Bush da, ABD"de işkence olmadığını, buna göz yumulmadığını, sorgulamanın toplanan bilgilerle olduğunu kaydetti.
ntv
ABD"de işkence tartışması
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheneynin, başı suya sokma biçimindeki işkence sorgulamasına nasıl baktığı yönündeki soruya verdiği Doğal buluyorum yanıtı tartışma konusu oldu.
Ortadoğu Haberleri
Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.
İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı