ABD, Somali'de Lazer Silahı Kullanabilir

ABD'den, Somalili korsanların büyük ticari gemilere yaklaşması sırasında lazer silahı kullanılması istendi.

Amerikan donanmasının, savaş gemilerinden birisinden ateşleyerek test ettiği yeni lazer silahının, Somalili korsanlar üzerinde denenmesi önerildi.

Pasifik sularında geçen hafta yapılan denemede, araştırmacılar, yüksek enerjili lazer silahıyla ışın göndererek bir başka geminin makine dairesini yakmış, gemi böylece etkisiz hale getirilmişti.

Donanma Araştırma Dairesinin açıklamalarına göre, silahtan çıkan lazer ışını, kilometrelerce uzaklıktaki hedefler üzerinde etkili olabiliyor.

Yetkililer, küçük teknelerdeki Somalili korsanların büyük ticari gemilere yaklaşması sırasında lazer silahının devreye sokularak, uzak durmalarının sağlanabileceğini söyledi. Donanma Araştırma Dairesi'nin Hava Muharebe ve Silahları Direktörü Michael Deitchman, "Bu silah bir saldırganı bertaraf etmek için de kullanılabilir. Hatta ışını öldürücü olmayan düzeye indirilerek çok parlak bir ışınla bir saldırgana hedef alındığı gösterilebilir" dedi.

Deitchman, bu silahın, başka silahlarında olmayan bir avantaj sağladığını, bunlardan birincisinin, bir mermi ile başarılamayacak düzeyde hedefi tutturma, ikincisinin ise öldürücü olmayan düzeyde yöneltilebilecek ışınla düşmanı caydırma olduğunu belirtti.



aa

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı