ABD; Hamas ve Hizbullah Komutanlarının Başına Ödül

5 milyon dolar ödül...

Amerika Birleşik Devletleri, İslamî Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri’yle ilgili bilgi verecek veya yerini gösterecek olanlara 5 milyon dolar mükafat verme taahhüdünde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'nin Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri’yle ilgili bilgi verecek veya yerini gösterecek olanlara 5 milyon dolar mükafat verme taahhüdünde bulundu.

Amerika Dışişleri Bakanlığı'na bağlı “Terörle Mücadele” koordinatörü büyükelçi Nathan Sales, terör suçlaması nedeniyle Hamas liderlerinden bazılarının tutuklanmasına yönelik bazı adımlar atabileceklerini belirterek, İsmail Heniyye’nin bunlardan biri olduğunu söyledi.

Genelde Filistin halkına, özelde ise Hamas ve diğer direniş gruplarına karşı özel bir düşmanlığı olan, onlara karşı Siyonist ağzıyla konuşan, işgal rejiminin iddialarını tekrarlayan ABD daha önce de Hamas hareketini terör listesine almış ve özellikle bazı liderlerini listeye eklemişti.

Amerika’nın terör listesine aldığı Hamas ve diğer hareket liderleri:

Muhammed Dayf (Kassam Tugayları komutanı), Ziyad En-Nehhale (İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri), Yahya Es-Sinvar (Hamas’ın Gazze lideri), Fethi Hammad (Hamas’ın önde gelen lideri), Ahmed El-Gendur (Kassam Tugayları komutanlarından), Ramazan Şallah (İslamî Cihad eski Genel Sekreteri), Ruhi Muştehi (Hamas Siyasi Birimi üyesi).

Terör listesine alma kararından sonra Amerika vatandaşı veya Amerika’da ikamet eden biri listede olanlardan biriyle ilişki kuramadığı gibi, Amerika yönetimi de o şahsın bankalardaki hesaplarına ve Amerika’daki mal varlıklarına el koymaktadır.

 

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı