ABD Dışişleri Bakanı, Kudüs'te

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İsrail-Filistin barış görüşmeleri için geldiği Kudüs'te, Filistinli Başmüzakereci Saib Ureykat başkanlığında Filistinli bir grupla görüştüğü bildirildi.

Filistin resmi radyosunun haberine göre Kerry, dün akşam Filistinli Başmüzakereci Ureykat başkanlığındaki grupla biraraya geldi. Görüşmede Filistin İstihbarat Birimi Başkanı Tümgeneral Macid Ferac da hazır bulundu. Haberde toplantının detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Kerry, İsrail-Filistin barış görüşmeleri için geldiği bölgede dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmüştü.

Filistin yönetimi dün, İsrail'in, geçen yıl Filistin'le başlatılan barış müzakereleri kapsamında serbest bırakmayı kabul ettiği mahkumları salıvermemesi durumunda uluslararası kurumlara katılma ve anlaşmalara imza atma kararı almıştı.

ABD arabuluculuğu ile geçen yıl temmuz ayında yeniden başlatılan barış sürecinde diplomatik müzakereleri sürdürmek için İsrail, 1993 Oslo Antlaşması'ndan önce tutuklanan 104 Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul etmişti. İsrail'in bu adımına karşılık Filistin tarafı da süreç sonuna kadar BM'de gözlemci devlet olmasından sonra kazandığı hakları kullanarak İsrail'i uluslararası mahkemelere ya da kuruluşlara götürmeme taahhüdünde bulunmuştu.

İsrail, son 9 ayda toplam 78 Filistinli mahkumu 3'er aylık periyotlarla serbest bırakmıştı. Anlaşma gereği 4. grup mahkumları da 29 Mart'ta serbest bırakması gereken İsrail yönetimi, salıverme kararını ertelediğini açıklamıştı.

Amerika Haberleri

ABD üniversitelerindeki protestolar devam ediyor...
ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası! Polis Bir Kişiyi Boğarak Öldürdü!
ABD'de Üniversitenin Binasına Keskin Nişancı Yerleştirdiler
ABD'de Öğrenci intifadası! Polisten Akademisyenlere Ters Kelepçe
ABD'de Gazze İçin Bir İstifa Daha!