Yüzyılın Anlaşması İçin Ürdün'e Baskı

Yüzyılın Anlaşması İçin Ürdün'e Baskı

Ürdünlü eski milletvekili olan Hind el Fayez, Ürdün Kralı II. Abdullah'ın Kuveyt dışındaki Körfez ülkelerinden anlaşmayı kabul etmesi için yoğun baskı altında olduğunu ancak; Ürdün halkının hiçbir tavizi kabul etmeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump'ın, damadı Jared Kushner'e hazırlattığı ve Ramazan ayından sonra açıklanması beklenen, ‘Yüzyılın Anlaşması' planının kabul edilmesi için ABD ve İsrail yanlısı bazı Körfez ülkelerinin, Ürdün'e baskı ve şantaj yaptığı ortaya çıktı.

KRAL II. ABDULLAH'
ŞANTAJ VE BASKI!

Ürdünlü eski milletvekili olan Hind el Fayez, Ürdün Kralı II. Abdullah'ın Kuveyt dışındaki Körfez ülkelerinden anlaşmayı kabul etmesi için baskı altında olduğunu söyledi.
El Fayez, Shehab haber sitesi ile yaptığı özel bir röportajda, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Amerikan planına soğuk bakan Ürdün Kralı II. Abdullah'a baskı ve şantaj yaptığını belirterek, bu ülkelerin Ürdün'e yaptığı yardımları durdurduğunu söyledi.
Ürdün halkının, Filistin davasına yönelik hiçbir taviz kabul etmeyeceğini, Kral'ın da Ürdün sokağının sesini dinleyeceğini belirterek, “Yüzyılın Anlaşması” planı senaryosunun kabul görmeyeceğini öne sürdü.

KRAL BASKILARI DOĞRULADI

Ürdün Kralı Abdullah II önceki gün yaptığı açıklamada, ekonomik kriz altındaki ülkesinin şantaj yapıldığını, ABD'nin işgal altındaki Kudüs şehrini "İsrail" in başkenti olarak görme kararını onaylamasını isteyen mesajlar aldığını söylemişti.