YÖK, İran'ın El-Mustafa Üniversitesi'nin Denkliğini İptal Etti !  Amerikancı Medya Sevince Boğuldu

YÖK, İran'ın El-Mustafa Üniversitesi'nin Denkliğini İptal Etti ! Amerikancı Medya Sevince Boğuldu

YÖK, İran'ın El-Mustafa Üniversitesi'nin denkliğini iptal etti ABD sevici medya sevince boğuldu

Yükseköğretim Kurulu, İran’ın El-Mustafa Üniversitesi’ni denklik kapsamından çıkardı. Türkiye’deki Amerikancı medya sevinç manşetleri atmakta gecikmedi.

YÖK'ün aldığı bu karar, Türkiye-İran ilişkilerinin yanı sıra, halihazırda İran'da eğitim gören çok sayıda Türk öğrencinin de eğitim hayatını hedef almış oldu. 1979 yılında kurulmuş olan Uluslararası el Mustafa Üniversitesi, İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu, UNESCO'ya bağlı Uluslararası Üniversiteler Birliği, Uluslararası Üniversite Rektörleri Birliği, Asya ve Pasifik Üniversiteleri Birliği ile İslam Dünyası Öğrencileri Birliği gibi çok sayıda uluslararası eğitim kuruluşunun da üyesi.

110 farklı ülkeden öğrencileri olan El-Mustafa Üniversitesi'nin yüksek lisans ve doktora programları da var.

Türkiye Gazetesi ve Independent Türkçe, El Mustafa Üniversitesi’nin İran’ın devrim ihraç etmek için kullandığı bir araç olduğuna vurgu yaparak kapatılmasını alkışlarcasına haber yaptılar. Her iki medya organının da Amerikan tezlerini savunmaları dikkatleri çekti.

FETÖ'cü odakların 15 Temmuz öncesi süreçte ABD'nin çıkar ve beklentileri doğrultusunda Türkiye-İran ilişkilerini bozmak için hummalı bir çaba harcadıkları biliniyor.