Yıldız: Hiçbir işçinin canı kömürden daha değersiz değil

Yıldız: Hiçbir işçinin canı kömürden daha değersiz değil

Enerji Bakanı Yıldız, “Hiçbir işçi kardeşimizin canı ve gördüğü zarar kömürden daha değersiz değil. Orada bulunan kömürümüzden vazgeçmeye hazırız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Karaman Merkez İlçe Kongresi’nde bir konuşma yaptı. Yıldız, Ermenek’te hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı ve sabır dileyerek, “Hiçbir işçi kardeşimizin canı ve gördüğü zarar kömürden daha değersiz değil. Orada bulunan kömürümüzden vazgeçmeye hazırız”. dedi.

İş Güvenliği Paketi

Bakan Yıldız, İş güvenliği Paketi’yle ilgili de açıklamalarında, “Maden kazalarından sonra, Ermenek’ye yüreğimizi acıtan bu kazadan sonra da iş güvenliği ve işçi sağlığı ile alakalı önlemlerimizi daha da artırdık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yaptığı çok güzel çalışmalar var. O da inşallah kanunlaşmak üzere, Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Ondan sonra da Meclis’e geçecek” diye konuştu.

Yıldız şöyle devam etti:

“Biliyorum, Ermenek’in ticareti, özellikle maden sahalarından gelen gelirlerle beraber oradaki ticaret ve ekonomi oluşturuyor ama hiçbir işçi kardeşimizin canı ve gördüğü zarar bizim kömürümüzden daha değersiz değil. Tam tersi, daha da değerli.

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak orada bulunan kömürümüzden vazgeçmeye hazırız. Karaman’da istihdam imkanı var. İş bulma imkanı var. Karaman’da çalışma imkanı var. O yüzden oradaki kardeşlerim de gelip burada çalışabilecek.

“Eğer o şartlara uyabiliyorsa maden ocakları devam edecek. Eğer uymuyorsa o maden ocakları kömür üretimi yapamayacak.

“Ben bunu Karamanlı hemşehrilerimle bizatihi yerinde, merkez ilçe kongremizde paylaşmak ve bu bilgileri sizle beraber görüşmeyi uygun gördüm.”

 
Kaynak: İMC TV