Yermük Kampı Boşaltılıyor

Yermük Kampı Boşaltılıyor

Filistinli mültecilerin bulunduğu Şam kırsalındaki Yermük kampından 2 bin kişinin BM ile aracılığıyla bölgeden tahliye edileceği bildirildi

Suriye'nin başkenti Şam’da bulunan Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk kampından 2 bini aşkın kişinin otobüslerle kamptan tahliye edileceği bildirildi.
Hizbullah’ın televizyon kanalı El Manar’ın haberine göre, BM aracılığıyla varılan anlaşma kapsamında kamptan ayrılmayı kabul edenler için 18 otobüs kampın önünde bekliyor.

Tahliye edilecek Filistinlilerin güvenli bir şekilde IŞİD kontrolündeki Rakka'ya geçişine izin verilecek. Anlaşmaya göre kamptan ayrılanlar ellerinde bulunan ağır silahlarını Suriye ordusuna bırakacak.
Anlaşma, Yermuk'un yeniden güvenli hale gelmesi ve kampta sıkışan çoğu Filistinli 18 bin kişiye insani yardım ulaştırılmasını amaçlıyor.
IŞİD Nisan ayında kampın önemli bir bölümünü ele geçirmişti. O dönemden bu yana Yermuk, IŞİD ve Nusra Cephesi ile Şam yönetimi yanlısı ve karşıtı Filistinli grupların kontrolündeki alanlara bölünmüş durumda.

Suriye hükümeti, bir süre önce de BM aracılığıyla Humus’ta muhaliflerin kentte ellerinde tuttukları son bölgeden aileleriyle beraber ayrılmasına izin vermişti. BM bu anlaşmaların ülke çapında bir ateşkese zemin hazırlayabileceğini belirtiyor.