Yerleşimci Terörü Can Almaya Devam Ediyor

Yerleşimci Terörü Can Almaya Devam Ediyor

Beytlahim’e bağlı Tegu’ beldesinde İşgalcilere Ait Kamyonun Çarptığı Filistinli Kadın Şehit Oldu...

Beytlahim yakınlarındaki Tegu’ beldesinde bu sabah (18 Nisan Perşembe) Yahudi yerleşimci sürücünün kamyonuyla çarptığı Filistinli kadının şehit olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklar, Fatıma Muhammed Süleyman isimli kadına evinin önündeyken İsraillilere ait bir kamyonun çarptığını, Filistinli kadının şehit olduğunu ve İsrailli sürücünün olay yerinden kaçtığını söyledi.

Kaynaklar, Filistinli kadının otomobiline İsraillilere ait bir kamyonun çarptığını, kadının aracındaki hasarı görmek için indiğini, bu sırada kamyon sürücüsünün kadına çarpıp kaçtığını ifade etti.

İşgal polisinin olay yerine geldiği, evdeki güvenlik kameralarının görüntülerine el koyduğu ve Filistinli kadının ailesinin görüntüleri izlemesine izin vermediği belirtildi.

Batı Yaka'da işgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler zaman zaman kasıtlı olarak Filistinli yayalara çarpıp kaçarken, işgal polisi bu tür olayları sıradan trafik kazası gibi gösterip Yahudi yerleşimcileri koruyor.

  

 

İşgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudi Yerleşimciler Nablus’ta Filistinli Çiftçilere Saldırdı
Yahudi yerleşimcilerden bir grubun  (17 Nisan Çarşamba) öğle saatlerinde Nablus’un güneydoğusundaki arazilerinde çalışan Filistinli çiftçilere saldırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler Filistinli çiftçilere Nablus’un güneydoğusundaki Karyut köyü arazileri üzerinde kurulu Yahudi yerleşkesi sınırları içinde kalan arazilerinde ekim yaparlarken saldırdı.

Yahudi yerleşimiyle mücadele alanında faaliyet gösteren Filistinli aktivist Beşşar El-Karyuti, onlarca Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinden gerekli izinleri aldıktan sonra Yahudi yerleşkesi sınırları içinde kalan arazilerine gittiğini söyledi.

El-Karyuti, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli çiftçilerin önüne çıktığını ve çiftçilere saldırarak arazilerinde ekim yapmalarını engellediğini ifade etti.

İşgal askerlerinin Yahudi yerleşimcileri koruduğunu belirten El-Karyuti, işgal güçlerinin 25 çiftçiyi işgal polisi gelip ifadelerini alıncaya kadar alıkoyduğunu söyledi.

Filistinli aktivist, işgal güçlerinin Filistinli çiftçilere senede iki kez Yahudi yerleşkesi sınırları içinde kalan arazilerine gitme izni verdiğini kaydetti.

El-Karyuti, Filistinli çiftçilerin binlerce dönüm genişliğindeki arazilerine Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmek amacıyla el konulmasından endişe ettiklerini bildirdi.

 

fiem