'Yeni bir Evren'e ihtiyacımız yok'

'Yeni bir Evren'e ihtiyacımız yok'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'Köşk’e çıkarsam anayasal tüm yetkileri kullanırım' dediği yönündeki haberleri değerlendirdi: Yeni bir Kenan Evren’e ihtiyacımız yok.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı’ndan ayrılırken soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Cumhurbaşkanlığını kimse cebinde görmesin” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu “Elbette kimse cebinde görmemeli cumhurbaşkanlığını. Sonunda halkın kararı olacak ve hepimiz halkın kararına saygı duyacağız" karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan’ın AK Parti milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında “Eğer Köşk’e çıkarsam anayasal tüm yetkileri kullanırım” dediği yönündeki haberlerle ‘Kenan Evren’in de 1982 Anayasası’ndan aldığı yetkileri’ kullandığı görüşünün sorulması üzerine Kılıçdaroğlu “ Yeni bir Kenan Evren’e ihtiyacımız yok” dedi.

'Herkes işine baksın' 

Cumhurbaşkanı Gül’ün TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'ndaki ‘Herke işine baksın’ sözlerinin sorulması üzerine de Kemal Kılıçdaroğlu "Elbette ki herkes işine bakacak. Ama hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir toplumda, iş dünyası endişe taşıyorsa bu endişeleri de dile getirecek. O endişeleri giderecek olan yapı şu anda Türkiye'de yok. Hukukun üstünlüğünü sağlamak, dış politikada Türkiye'yi yalnızlığa iten sürecin ortadan kalkması, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki endişeler. Eğer bir paralel devlet varsa, onunla hukuk içinde kalınarak mücadele edilmesi gerektiği de yine özenle vurgulandı" dedi.

'TÜSİAD'ın tespitleri önemli'

CHP lideri TÜSİAD yöneticilerinin açıklamalarının sorulması üzerine de "Son derece önemli değerlendirmeler yapıldı. Hukuk devletine, adalete vurgu yapıldı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yapıldı. Dış politikada Türkiye'nin yalnızlığına vurgu yapıldı. Bunlar önemli tespitlerdi” yanıtını verdi. 

Kaynak: AA