ABD ve İsrail istihbaratı: Hizbullah'la savaşta İsrail'i ağır kayıplar bekliyor

ABD ve İsrail istihbaratı: Hizbullah'la savaşta İsrail'i ağır kayıplar bekliyor

Amerikan dergisi "Foreign Affairs", "Lübnan'a yapılacak herhangi bir saldırının İran ve ortaklarına verilen halk desteğini artıracağını ve kaba askeri gücün Hizbullah ve Hamas'ı ortadan kaldıramayacağını" yazdı.

Amerikan dergisi " Foreign Affairs " , Amerikan ve İsrail istihbaratının son altı ayda yaptığı birçok değerlendirmenin, Hizbullah ile "İsrail" arasında savaş çıkması halinde "İsrail"in askeri ve sivil altyapısında büyük kayıplar yaşayacağını gösterdiğini doğruladı .

Dergi, "İsrail'in bir sonraki cephesi? İran, Hizbullah ve Lübnan'daki bir sonraki savaş" başlıklı raporunda, Ortadoğu halklarının savaşın kapsamını genişletme olasılıkları karşısında dehşete düştükten sonra artık bir yol ayrımında olduğunu gördü. "İsrail" ile Hamas arasında, ancak aynı zamanda müzakere yoluyla barışa ulaşma güvenini de kaybettiler.

Dergi, Gazze'de yaşanan yıkımın "İsrail"e yönelik nefreti derinleştirdiğine dikkat çekerek, Lübnan'a yönelik saldırının yalnızca İran ve ortaklarına yönelik halk desteğini güçlendireceğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'daki kamuoyu yoklamalarının çatışmayı çözmenin bir yolu olarak silahlı direnişe artan desteği gösterdiğini doğruladı ve bir ankete göre Suudilerin %96'sının tüm Arap ülkelerinin "İsrail"le ilişkilerinin kesilmesini desteklediğini örnek olarak gösterdi. Suudi hükümetinin vatandaşlarını normalleşme anlaşmasına uyum sağlamaya zorlamak için gösterdiği büyük çabalara rağmen Aralık 2023'te Washington Enstitüsü tarafından gerçekleştirildi.

Dergi, "İsrail'in Hamas ve Hizbullah'ı yok ederek güvenlik görünümünü değiştirmeyi umduğunu" söyleyerek sözlerini , "Fakat açıkça, kaba askeri güç her iki grubu da ortadan kaldıramaz" ifadesiyle tamamladı.