WSJ: İsrail, Hamas'ı Yok Etmede Başarısız Oldu

WSJ: İsrail, Hamas'ı Yok Etmede Başarısız Oldu

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal, İsrail’in Hamas'ı Gazze’nin kuzeyinde yok etmede başarısız olduğunu yazdı.

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal, İsrail’in Hamas'ı Gazze’nin kuzeyinde yok etmede başarısız olduğunu yazdı.

The Wall Street Journal gazetesi, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yeniden başlayan çatışmaların, İsrail’in savaştan 200 gün sonra kazanım elde edemediği anlamına geldiğini doğruladığını yazdı.

İsrail işgalinin yaklaşık 7 aydır devam etmesine rağmen Gazze Şeridi'ndeki savaşın hedeflerine ulaşamadığını kaydeden gazete, İsrail’in Hamas’ı Gazze’nin kuzeyinde yok edemediğini bildirdi.

Gazete, İsrail’in Refah’a işgal operasyonu için hazırlık yaparken, Hamas’tan temizlendiğini iddia ettiği kuzey bölgelerinde Hamas’ın çatışmaları sürdürdüğüne işaret etti.

Savaşın ilk noktasının Gazze’nin kuzeyi olduğunu kaydeden gazete, burada halen 300 bin kişinin ve binlerce Filistinli savaşçının olduğunu belirtti.

Gazze'deki operasyonları denetleyen işgal ordusunun eski komutan yardımcısı Amir Avivi ise yeniden başlayan çatışmalarla ilgili yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı: "En büyük zorluk, savaşın ilk kısmı değil, güçlerinizin tam bir ölçeğe yayılması ve bir alanı kontrol etmesidir. Buradaki zorluk, bu kontrolü sürdürmek ve derinleştirmektir. Bu farklı türde bir savaş."

Çatışmaların odağının yavaş yavaş Gazze’nin güneyine kaymasına rağmen Gazze'nin kuzeyinin savaşta inatçı bir parlama noktası olmaya devam ettiğini kaydeden gazete, Hamas savaşçılarının daha küçük birimler halinde yeniden toplanıp gerilla taktiklerine yöneldiğini itiraf etti.

İsrail ordusu radyosu, geçtiğimiz günlerde, Gazze’nin kuzeyinden yakın noktalardaki yerleşim birimlerine roketler atıldığını bildirmişti.

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da bir İsrail askerine keskin nişancı ateşi açtığını ve toplu halde duran işgal güçlerini havan toplarıyla vurduğunu duyurdu. Kassam, aynı bölgede Yasin 105 top mermisiyle İsrail D9 askeri buldozerini hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları da savaşçılarının Beyt Hanun’daki bir noktada makineli tüfekler ve RPG mermileriyle işgal güçleri ve askeri araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdiğini duyurdu.(YDH)