Yemen'de Son Gelişmeler

Yemen'de Son Gelişmeler

Al-Mayadeen'in Yemen muhabiri, Sanaa ile Suudi koalisyonu arasındaki esir değişim sürecinin üst üste üçüncü gün devam ettiğini doğruladı.

Al-Mayadeen Sana'a muhabiri, serbest bırakılan 48 mahkumun Yemen'deki esir değişimi anlaşmasının uygulanmasının üçüncü gününde Marib havaalanından ilk uçuşlarla Sana'a havaalanına geldiğini bildirdi.

Muhabire göre, Sana'a Uluslararası Havaalanı, Marib hapishanelerindeki 105 mahkumu içeren üçüncü ve son partiyi bugün Pazar günü almaya hazırlanıyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Al-Mayadeen'e , "Bugün San'a ile Marib arasında tutukluları nakletmek için 5 uçuş gerçekleştirileceğini" söyledi.

ICRC, bu günün sonuna kadar İsviçre müzakerelerinde üzerinde anlaşmaya varılan tüm mahkumların serbest bırakılmasını tamamlamış olacağını da sözlerine ekledi.

Birkaç gün önce Uluslararası Kızılhaç Uluslararası Komitesi yaptığı açıklamada, Cuma günü başlayan ve 16 Nisan'a kadar devam eden 3 günlük insani yardım operasyonu kapsamında yaklaşık 900 mahkumun nakledilmesi sürecinin başladığını duyurdu.

Kaynak: TEVHİDHABER