Yemen, Suud Petrol Rafinerisini Hedef Aldı

Yemen, Suud Petrol Rafinerisini Hedef Aldı

Yemen füze birlikleri, Suudun Yemen halkına yönelik cinayetlerine karşılık olarak bu ülkenin petrol rafinerisini balistik füzeyle hedef aldı.

Yemen füze birlikleri,  Suudun Yemen halkına yönelik cinayetlerine karşılık olarak bu ülkenin petrol rafinerisini balistik füzeyle hedef aldı.

Yemen el'Mesire internet sitesinin verdiği habere göre, Yemen füze birlikleri, Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan   Cizan'daki Aramco petrol rafinerisini hedef aldı.

Yemen ordu güçleri bundan önce de Yemen'in batı bölgelerinde BAE askeri yetkililerinin komutanlık binasını İHA ile hedef almıştı.

Öte yandan Suudi koalisyon sözcüsü Turki el'Maliki de yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait bir askeri helikopterin Yemen'in El Mehre bölgesinde düştüğünü, iki kişinin öldüğünü belirtti.

Bu arada, Suudi Arabistan savaş uçaklarının Yemen'in doğu bölgelerinden Hadide çevresinde " 16 km" olarak bilinen bölgeye yönelik saldırılarında en az 8 sivilin öldüğü belirtildi.

Ayrıca Yemen Ensarullahı ve Suudi güçler arasında ülkenin sınır bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda üç saldırgan askerin öldüğü belirtildi.