YAŞ kararları açıklandı

YAŞ kararları açıklandı

Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar açıklandı. Buna göre, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.

Ege Ordu Komutanlığı'na 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 
1. Ordu Komutanlığına EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak getirildi.

30 Ağustos 2014'den geçerli olmak üzere 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014'ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014'ten itibaren emekli olacak.

Orgeneralliğe atanan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu EDOK Komutanı, 
7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep Harp Akademileri Komutanı,
Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti ise 2. Ordu Komutanı oldu.

1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal da Muharip Hava Kuvveti ve Hava Savunma Komutanlığı'na getirildi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı kabul yarım saat sürdü. Kabulde Gül'e, Yüksek Askeri Şura Ağustos ayı olağan toplantısı sonuçları arz edildi.

SERVET YÖRÜK EMEKLİ OLDU

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in yaptığı açıklamaya göre; Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük, emekli oldu.

Sever, Şura'da alınan terfi ve görev süresinin uzatılmasıyla ilgili kararların ise Genelkurmay Başkanlığınca açıklanacağını aktardı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde YAŞ kararlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Şura'nın ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları görüşülerek karara bağlandığı bildirildi.

Buna göre, 30 Ağustos 2014'ten geçerli olmak üzere 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül'den itibaren emekli olacak.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, silahlı kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos-1 Eylül 2014 tarihlerinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleriyle birlikte esenlikler dileriz."