Yahya Sinvar Nerede?

Yahya Sinvar Nerede?

HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın nerede olduğu sorusu İsrail rejiminde kafa karışıklığına yol açıyor.

Ynetnews sitesinde yer alan habere göre, HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın halen nerede olduğuna dair soru İsrail rejimi içinde kafa karışıklığına yol açıyor.

İsrail rejimi ordusu ve istihbarat birimleri Sinvar’ın Gazze’nin altındaki tüneller ağı içeresinde, 7 Ekim’de alınan rehinelerle birlikte kaldığını ve sık sık yer değiştirdiğini tahmin ederken, Sinvar’ın sınırı aşan tüneller vasıtasıyla Mısır’a geçtiğini savunanlar da bulunuyor.

Sinvar’ın Gazze’deki tüneller ağında saklandığını ve HAMAS’ı buradan yönettiğini savunanlara göre, Sinvar’ın elindeki rehineler onun hayatı için garanti sağlıyor. Bunlara göre, Sinvar elindeki rehinelerin bir kısmını hiçbir zaman serbest bırakmayacak ve kendi hayatı için bir güvence olarak kullanmaya devam edecek.

Sinvar’ın HAMAS’ı Gazze dışından yönettiğini savunanlar ise HAMAS’ın İsrail rejimi istihbarat birimlerini atlatacak bir kapasite ile bu tür bir idareyi başarmasının Sinvar’ın 7 Ekim’deki zaferini güçlendireceğini söylüyor.

HAMAS’ın elinde beş yıl süreyle esir kalan Gilad Shalit için yürütülen müzakerelerde yer alan Gershon Baskin, Sinvar’ın bir şehit olarak ölmekten korkmadığını ve Gazze’yi terk etmeyi reddedeceğini düşünüyor.

HAMAS lideri Yahya Sinvar, İsrail rejiminin iki askerinin ve dört işbirlikçinin öldürülmesi olayı sebebiyle yargılanmış ve 22 yıl boyunca cezaevinde kaldıktan sonra esir takası ile serbest bırakılmıştı.

Gazze Üniversitesi Arap Dili Çalışmaları mezunu olan Sinvar’ın İbraniceye de hakim olduğu biliniyor.

Kaynak: YDH