Tahran Üniversitesi'nden Amerikalı üniversite öğrencilerine destek

Tahran Üniversitesi'nden Amerikalı üniversite öğrencilerine destek

Tahran Üniversitesi, Gazze'deki soykırım savaşında Amerika'nın rolünü kınama konusunda meşru hakları olan Amerikan üniversitelerinin öğrencileri ve profesörleriyle dayanışma içinde bir protesto düzenliyor ve şiddet yönteminin işe yaramadığını doğruluyor

Tahran Üniversitesi'nden bir grup profesör, öğrenci ve çalışan, Amerikan üniversitelerinde işlenen suçları protesto eden profesör ve öğrencilerin baskı altına alınmasını ve tutuklanmasını kınamak amacıyla üniversitenin ana girişi önünde bir protesto düzenledi. Gazze Şeridi'ndeki İsrail işgali ve bu soykırımın devamında Amerika'nın oynadığı önemli rol.

Katılımcılar, Filistin bayrakları taşıyarak, "Amerika'ya Ölüm" ve "İsrail'e Ölüm" sloganları atarak, Amerikan polisinin öğrencilere karşı uyguladığı şiddeti kınadıklarını ifade etti.

Katılımcılar bu yöntemlerin "sesleri susturmak ve ifade özgürlüğünü bastırmak konusunda işe yaramayacağını" vurguladılar.

Tahran Üniversitesi'ndeki öğrenci seferberliği, öğretim üyeleri ve personelin seferberliği ve Tahran Üniversitesi'ndeki diğer kuruluşlar, akademisyenlere bu toplantıya katılmaları için davet gönderdi.