Yahudi Lobisinden Çirkin Propaganda

Yahudi Lobisinden Çirkin Propaganda

Yahudi lobisi AFDI’nin başını çektiği İslamofobik hareket ve söylemler ABD’de yeni bir boyut kazandı. Philadephia şehri İslam karşıtı ve ülkede tartışmalara yol açan bir reklamın otobüslerin üzerinde kullanılmasına izin verdi.

ABD’nin Philadelphia şehrindeki sokaklarda bundan böyle İslamofobik reklamları taşıyan otobüsler gezecek. Reklamın arkasında daha önce New York metrosunda benzer çirkin kampanyalara imza atan Amerikan Özgürlük Savunma Girişimi (AFDI) isimli Yahudi lobisi var yine. AFDI’nin hazırladığı reklamda Müslümanların Yahudilerden nefret ettiği ileri sürülüyor.

RESMİ YETKİLİLERDEN İZİN

AFDI örgütü üyeleri, reklama eski Filistinli lider Emin el Hüseyini ve Adolf Hitler’in fotoğrafını yerleştirerek üzerine de, “Yahudi nefreti: Kuran’da var” yazdı. Güneydoğu Penisilvanya Ulaştırma Müdürlüğü (SEPTA) de ülkede tartışmalara yol açan reklamın kullanılmasına izin verdi. Oysa, İslam karşıtı örgüt tarafından yapılan reklam girişimleri daha önce reddedilmişti.

SEPTA Genel Danışmanı Gino J. Benedetti yaptığı açıklamada “her bir Müslümanı Yahudi nefretçisi kategorisine koyduğu” gerekçesiyle reklamı bizzat yasakladığını duyurmuştu. Ancak, İslam karşıtı AFDI’nin baskısı üzerine SEPTA’nın reklamı kabul ettiği belirtiliyor.

Sevde Haksal / Yeni Şafak