Washington'dan Katliama Silah Desteği! Rapor Ortaya Çıktı!

Washington'dan Katliama Silah Desteği! Rapor Ortaya Çıktı!

İsrail medyası, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığın devamı için Amerika Birleşik Devletleri'nden çeşitli silahlar talep ettiği "Üst düzey bir İsrailli Yetkilinin Talepleri" başlıklı bir belge yayınlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çarşamba akşamı, “İsrail”in gelişmiş silahlara sahip olmasını sağlamak için birçok yönteme başvurduğunu doğruladı.

Bir Pentagon sözcüsü ayrıntılar hakkında yorum yapmayı reddederken, ABD'li bir savunma kaynağı, Amerikan "Bloomberg" gazetesine göre "İsrail'e" silah tedarikinin Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana günlük bir hızla devam ettiğini söyledi. .

Bloomberg, Pentagon'un İsrail'e , özellikle Apaçi savaş uçakları filosu için lazer güdümlü füzeler, 155 mm'lik mermiler, gece görüş cihazları, sığınak imha mühimmatları ve yeni askeri araçlar olmak üzere askeri yardımını artırdığını bildirdi.

Gazeteye göre İsrail'in silah hattı, Demir Kubbe önleme füzeleri ve akıllı bombalar sağlamanın ötesine uzanıyor.

"Kıdemli bir İsrailli Yetkilinin Talepleri" başlıklı belgede ayrıca, Apaçi uçakları için 200 lazer güdümlü füze ve yaklaşık 57.000 155 mm merminin yanı sıra 36.000 30 mm çaplı mermi ve 1.800 sığınak imhası da dahil olmak üzere taleplerin bir listesi de yer alıyor. M-141 model bombalar ve en az 3 bin 500 gece görüş cihazı... Listede ayrıca M4A1 saldırı tüfekleri, 120 mm havan mermileri ve onlarca askeri araç da yer alıyor.

Daha önce New York Times, 400'den fazla Amerikalı yetkilinin ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail" politikasına karşı bir protesto mektubu imzaladığını bildirmişti.

Kaynak:Tevhidhaber

Kaynak:Haber Kaynağı