Washington Post: IŞİD İçeriden Çatlıyor

Washington Post: IŞİD İçeriden Çatlıyor

ABD gazetesi Washington Post, IŞİD için en büyük tehlikenin kendi içindeki muhalefet olduğunu ve örgütün içeriden çatırdadığını iddia etti.

ABD gazetesi Washington Post, bölgede yaşayan halktan ve eylemcilerden aldıkları raporların, IŞİD'in içindeki çatlaklara işaret ettiğini iddia etti.

Örgütün verdiği sözleri yerine getiremediğini söyleyen Washington Post, aynı zamanda örgüt içerisindeki Suriyeli cihatçılar ile yabancılar arasında da gerilim olduğunu açıkladı. Habere göre yabancı cihatçılar bombalanma ihtimalinin daha düşük olduğu şehirlerde yaşarken, Suriyeliler ise ön saflara savaşmaya gönderiliyor.

Aynı zamanda büyük heveslerle gelen cihatçıların, gerçek dünyayla yüzleşince heveslerinin kırıldığı ve emirlere uymadıkları belirtilirken, eskiden insanların korkudan ya da paraya ihtiyaçları olduğundan örgütü desteklerini, şimdiyse IŞİD'den kurtulmak istedikleri vurgulandı.

Washington Post, çoğu yabancının İslam Devleti'nde yaşamak için geldiğini ve savaşmaya gönülsüz olduğunu da iddia ederek, ülkeye Türkiye üzerinden akın akın gelenlerin, sınırdan geri dönmek istediklerini belirtti.

Kaynak:sol