Wall Street Journal: Kuzey Kore Lideri Hamas'a Silah Desteği Verecek

Wall Street Journal: Kuzey Kore Lideri Hamas'a Silah Desteği Verecek

Wall Street Journal: Kuzey Kore lideri Filistinlilere destek emri verdi

Wall Street Journal Güney Kore casus teşkilatı, Kuzey Kore liderinin ülkesinin yetkililerine Filistinlileri destekleme emri verdiğini ve Hamas'a silah satmayı düşünebileceğini söyledi.

Güney Kore casus teşkilatı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülke yetkililerine Siyonist rejim ile Gazze halkı arasındaki yeni çatışmada Filistinlileri destekleme emrini verdiğini duyurdu.

Güney Koreli milletvekilleri, ülkenin casus teşkilatı ile yaptıkları toplantı sonrasında, Pyongyang'ın geçmişte Hamas'a tanksavar roketatarlar sağladığını ve Kuzey Kore'nin Gazze savaşında (Gazze'ye) daha fazla silah ihraç etmeye çalışmasının mümkün olduğunu iddia etti.

Ayrıca Güney Kore ordusu, Hamas güçlerinin işgal altındaki bölgelere gerçekleştirdiği 7 Ekim saldırısına ilişkin yayınlanan fotoğraf ve videolara dayanarak Hamas güçlerinin Kuzey Kore yapımı çeşitli silahlar kullandığını iddia etti. Kuzey Kore tüm bu suçlamaları reddetti.

Gazze savaşının yirmi altıncı gününde (Çarşamba) Filistin direnişiyle Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyine sızan Siyonist güçler arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı