Viyana'da  Anlaşma Çok Yakın

Viyana'da Anlaşma Çok Yakın

El-Mayadin'in Viyana delegesine , kesişen özel bilgilere atıfta bulunarak, nükleer anlaşmayla ilgili Viyana görüşmelerinde yakında bir anlaşmaya varma ihtimalinin yüksek olduğundan bahsediyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

El- Mayadin'in muhabiri , Viyana görüşmelerinde yakında bir anlaşmaya varma ihtimalinin yüksek olduğundan söz ederek, kesişen özel bilgileri aktardı.

Rus delege Mihail Ulyanov'a göre, "Viyana müzakereleri fiilen sona erdi ve iki mesele kaldı ve önümüzdeki 24 veya 48 saat içinde çözülebilir."

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh, "Viyana görüşmeleri devam ediyor ve onun yerine iyi bir anlaşma kabul edilmeyecek" dedi.

Viyana'daki İran müzakere heyetinin danışmanı Mohammad Marandi, Twitter'da, "Nihai anlaşmaya yakın olmamız doğal. Ancak, müzakerelerin sona erdiğini söylemeden önce, kalan iki önemli sorunu çözmek için ekstra çaba gerekiyor. dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı ise "İran ile nükleer müzakerelerde önemli ilerleme kaydedildiğini ve bir anlaşmaya varmanın eşiğinde olabileceğini" belirterek, "Viyana'da çözülmemiş bir dizi zor mesele var ve Çözülmedikçe hiçbir anlaşmaya varılmaz." dedi