Vaiz Lobisi, Rehber Hamaney'den Neden Rahatsız ?

Vaiz Lobisi, Rehber Hamaney'den Neden Rahatsız ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Haliç Kongre merkezinde yaptığı konuşmanın geniş özeti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında görev alanlar, meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler. Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış" dedi.

Milletvekilinin emir alacağı yegane mercinin millet olduğunu belirten Erdoğan, çete reislerinden, faiz lobilerinden, vaiz lobilerinden talimat alanların, apaçık bir ihanet içinde olduklarını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Ali Hamaney'den neden rahatsızsınız?

-Ben buradan aziz milletime sesleniyorum; Bu örgütün istismar ettiği, ihlasla, samimiyetle hareket etmiş kardeşlerime sesleniyorum; Allah aşkına bunlar, Mavi Marmara'dan niye rahatsız oldular? Bunlar bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan neden rahatsız? Bunlar bizim Filistin'deki kardeşlerimize yaptığımız yardımdan niçin rahatsız? Bunlar, asırlardır komşumuz olan, 30 milyar dolar ticaret hacmimiz olan İran'a yaptığımız ziyaretten neden rahatsız? Ben, bakan arkadaşlarım, Rehber Ali Hamaney ile aynı odada oturuyoruz, kendi yayın organlarında bu kare diyor, bu fotoğraf, Türkiye'de şoke yarattı diyor. Neymiş o şok? Ben bir siyasi lider olarak orada İran Başbakanıyla görüşmüşüm. İran Cumhurbaşkanıyla görüşmüşüm. En sonunda etkinliği inkar edilemez Rehber Ali Hamaney ile de gidip görüşmüşüm. Niye rahatsız oluyorsunuz? Sağ tarafımda İran Başbakanı, sol yanımızda da Ali Hamaney. Neden rahatsız oldunuz? Niçin? İşlerine gelmiyor. Bunlar, Halkbank'tan neden rahatsız, niçin? İstanbul'daki küresel projelerden, büyüyen ekonomiden, güçlenen dış politikadan neden rahatsız? Bu soruları kendinize sorun. İnanın cevabını kendiniz bulacaksınız. Güney'deki sevdikleri ülke var ya, işte öyle odaklara, öyle çevrelere çalıştıkları için bundan rahatsız. Ajan deyince, casus deyince çok rahatsız oluyorlar. Haşhaşi deyince çok rahatsız oluyorlar. Şu yapılanları neyle açıklayacaksınız? İhanetten, ajanlıktan, casusluktan başka kavram var mı bunları açıklayacak? Millet buna geçit vermedi, geçit vermeyecek. Biz bu süreci bir istiklal mücadelesi olarak tanımlarken boş yere söylemiyoruz.

"-Biz 11 yıldır ne diyoruz? Hükümetleri millet göreve getirir millet görevden alır. İşte bunlar türlü ayak oyunlarıyla, komplolarla, sabotajlarla, iftira ile hükümeti yıpratmak, partimizi yıpratmak, kendi arzularına, kendi keyiflerine göre hükümet ve parti kurmak istediler. Geçti o günler. Türkiye'de hükümetleri artık medya kuramaz medya yıkamaz, sermaye kuramaz, sermaye yıkamaz.

-İçerideki bazı iş adamları ile bazı iş veren örgütleri ile ittifak yaptılar. Türkiye'nin iş ortamını, yatırım ortamını karalamak istediler. Şifre ne? Şifre 'ananas'. Şifre ne? Şifre 'tesbih'. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu görüyor musunuz? Kimlerin kimlerle hareket ettiğini görüyor musunuz? Ananaslar geliyor gidiyor, tesbihler geliyor gidiyor. Maalesef benim 77 milyon vatandaşımın ekmeğine göz dikiliyor. Hiç endişeniz olmasın, bu defa yanlış adrese gittiler, sert kayaya çarptılar. Türkiye ekonomisi 2001 yılındaki ekonomi değil. Türkiye ekonomisi sağlam, Türkiye ekonomisi dirençli, Türkiye ekonomisi korunaklı. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye ekonomisi 3-5 komplocunun darbe teşebbüsüyle sarsılmayacak, 3-5 gazete haberiyle, tuzu kuru sermayedarların açıklamasıyla savrulmayacak kadar büyük ve dirençlidir. Bunu böyle biliniz.

-Gençler! Biz buraya durup dururken gelmedik. Akşam yatıp, sabah kalkan bir sıfır ekleyen ve paramızı diğer paralar karşısında maalesef rezil edenlerin karşısında 6 sıfırı atmak suretiyle enflasyonu 3 haneliden tek haneliye dönüştüren bir ekonomik anlayışı getirdik. Devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten tek haneliye yine biz indirdik. 11 yılda ekonomide çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Enflasyon, hatırlayın yüzde 30'daydı. Şu anda tek hanelide. Bu ara biraz orada oynamalar var. İnşallah o da yine yatağına aynen ulaşacak, girecek.

Her durum için planımız var

-Bütün gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Tedbirlerimizi kararlılıkla uyguluyoruz. Her şart için, her durum için planlarımız var. Allah'ın izniyle bu ekonominin büyümesini hiç kimse engelleyemez. 2023 hedeflerimizden bizi hiç kimse saptıramaz. Herkes rahat olsun, müsterih olsun. Moralleri bozmaya çalışan herkese karşı da lütfen herkes dikkatli olsun. 

-17 Aralık darbe girişiminin bir başka hedefi de çözüm süreciydi. Bizim samimi gayretlerimizi, samimi çabalarımızı bozarak, süreci sabote etmek, provokasyon yaparak yeniden kan akması, yeniden şehitlerin gelmesi için ellerinden geleni yaptılar. Bunu başarmak için de uluslararası şer odaklarıyla birlikte çalışmaktan çekinmediler. Güneydeki sevdikleri ülkenin maşalığını yapmakta en küçük bir tereddüt göstermediler. 

 

Bu örgüt CHP'yi adeta parmağında oynatıyor

-Hiç endişeniz olmasın, bu kirli odakların kurduğu tuzak bozuldu. O tuzak onların başına çöktü ve daha da çökecek. Kirli ittifaklar bozuldu ve daha da bozulacak. Ananaslar, tespihler, tuzluklar göreceksiniz hepsi ters tepecek. Milletin iradesine dokunamayacaklar, milletin yetkisini çalamayacaklar.

-Bu örgüt şu anda CHP'yi adeta parmağında oynatıyor. Örgütün emniyetteki, yargıdaki militanları darbe girişiminde bulunurken, şantaj kasetleri hazırlanırken, siyasette de başta CHP olmak üzere bazı partiler her zamanki gibi bu darbe girişimine payandalık yapıyorlar.

- Bir kez daha söylüyorum; en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Biz bu ülkede hiçbir hırsızlığa, özellikle de milli irade hırsızlığına müsaade etmeyeceğiz.

-Artık bu ülkeyi kimse tutamayacak, yavaşlatamayacak, engelleyemeyecek. 11 yılda çok önemli sorunları çözdük, inşallah daha fazlasını çözeceğiz. Her kesimin sorunlarını çok daha hızlı çözüm yoluna koyacağız. 77 milyon bir olarak, birlikte, kardeş olarak geleceğe yürüyeceğiz.

Herkes, İstanbul'a hizmetkar olamaz

-İstanbul'a hizmet etmek, fethi, Fatih'i, Osmanlı ruhunu, kurtuluş ve kuruluş ruhunu özümsemekle mümkün olur. İstanbul'a hizmet etmek, İstanbul'un tarihi manasını anlamak kadar İstanbul'un bugününü anlamak, geleceğini tahayyül etmekle mümkün olur. Herkes, İstanbul'a hizmetkar olamaz, herkes bu bahtiyarlığa erişemez.

- Okmeydanı'nda yaşayan vatandaşlarımız, yüzde 95 oranında kentsel dönüşüme onay veriyorlar, destek veriyorlar. Bu desteğin 30 Mart'ta sandıklara yansıyacağından da hiç şüphe duymuyorum. İnşallah 30 Mart'tan sonra da Beyoğlu'nda değerli kardeşim Ahmet Misbah Demircan ile büyükşehirde değerli kardeşim Kadir Topbaş'la (durmak yok hizmete devam) diyeceğiz."