Uzmanlar : Suud  Çok Parası Olan  Fakat Bu Parayı Yönetecek Zekaya Sahip Olmayan  Bir Çocuğa Benziyor

Uzmanlar : Suud Çok Parası Olan Fakat Bu Parayı Yönetecek Zekaya Sahip Olmayan Bir Çocuğa Benziyor

Suudi Arabistan, gelecek yıl olan 2023'te silah satın alma bütçesini 78,4 milyar dolara çıkarmayı onayladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Uzmanlar, Suudi askeri bütçesini artırmanın, uluslararası toplumu, uluslararası ailenin parya bir üyesi olarak Suud Krallığı ile ilgilenmemeye ikna etmeye yönelik bir halkla ilişkiler kampanyasından başka bir şey olmadığına inanıyor.

Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı yürüttüğü savaşın sekiz yılı boyunca Yemen'de koalisyon tarafından yaklaşık 400.000 sivil öldürüldü, bu da Suudi silahlarının neden sadece sivilleri öldürmekte iyi olduğu sorusunu gündeme getiriyor

Bu arada Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler İnsani Gelişme Raporlarında, silahlanmaya yapılan fahiş harcamalar ve kalkınma ve ekonomi yönlerinin ihmal edilmesi nedeniyle harcamaları yönlendirmede dengesizlikten muzdarip gelişmekte olan ülkelerden biri olarak sınıflandırılmıştır.

Bazıları, Riyad'ın, İslami gelenek ve göreneklerden sapma noktasına ulaşan ve Krallık toplumunda bir baş dönmesi durumuna neden olan modernleşme girişimlerine rağmen, Suudi rejiminin bir cephanelik biriktirerek geleneksel fikirlerine bağlı kaldığını düşünüyor. Riyad'ın dünyayla tek bağlantısı haline gelmiş gibi görünen silahlar. Suudi Arabistan, dünyadaki en büyük paradokslardan birini yapıyor, Suud dünyada silah satın alınacak ülkeler listesinin başında yer alıyor ama Suudi Arabistan herhangi bir tehlike hissettiği anda yardım istemekten çekinmiyor!

Suudi Arabistan ve diğer ortakları tarafından Yemen'e yönelik saldırıda işlenen savaş suçlarına rağmen, Suudi Arabistan'ın silah satın alma açgözlülüğünü geliştirmeye hevesli ABD ve İngiltere gibi büyük uluslararası güçler var. Bu keskinlik, gaspçı ve kibirli Suudi Arabistan'ın sadece çok parası olan ve bu parayı yönetecek beyinden yoksun bir çocuk görünümünden kaynaklanmaktadır yorumu yapılıyor.