Ürdün'de İsrail ile Abbas Yönetimi Arasında Toplantı Yapılacak

Ürdün'de İsrail ile Abbas Yönetimi Arasında Toplantı Yapılacak

Ürdün'de İsrail, Filistin Yönetimi, Mısır ve Amerika arasında bir zirve yapılacak

Filistin Yönetimi'nin Pazar günü Ürdün'ün Akabe kentinde ev sahipliği yaptığı ve ABD, Mısır ve Filistin topraklarındaki tırmanışı durdurmanın yollarını tartışmak üzere bir acil durum zirvesine katılacağı neredeyse kesinleşti..

Filistin haber siteleri, Ürdün ordusuna ait bir helikopterin, zirveye katılan heyetini nakletmek için Filistin Yönetimi'nin işgal altındaki Batı Şeria'nın merkezindeki Ramallah'taki karargahına indiğini bildirdi.

Kaynaklar, helikopterin Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Tümgeneral Majid Faraj, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın diplomatik danışmanı Majdi el-Khalidi ve Filistin Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin el-Şeyh'ten oluşan heyeti taşıdığını söyledi.

Siyonist medya da Ürdün'ün Pazar günü Akabe şehrinde ABD, Mısır ve İsrail'in katılımıyla acil bir zirveye ev sahipliği yapacağını ortaya çıkarmıştı.

Siyonist kanalı "Kan"a göre, "Bu zirve, özellikle kutsal Ramazan ayı öncesinde ve sırasında Filistin topraklarında tırmanan güvenlik gerginliğini durdurma girişimini tartışacak."

Buna karşılık, Ürdün gazetesi "Al-Ghad", toplantının tek taraflı önlemleri durdurma ve Filistin ve İsrail tarafları arasında daha kapsamlı bir siyasi angajmana yol açan bir sükunet ve güven artırıcı önlemler dönemine ulaşma çabaları bağlamında geldiğini söyledi. .

Gazete bir kaynağın şu sözlerine yer verdi: "Toplantı, Ürdün'ün Filistin Ulusal Yönetimi ve diğer taraflarla koordineli olarak tek taraflı önlemleri ve büyük çatışma döngülerini patlatma tehdidi oluşturan güvenlik artışlarını durdurmak için gösterdiği yoğun çabaların bir devamı olarak geliyor."

Kaynak, "Önemli siyasi ve güvenlik sorunları ışığında gerçekleştirilecek olan toplantı, Filistinliler ve İsrailliler arasında yıllardır bölgesel ve uluslararası katılımla türünün ilk örneğidir" dedi.

Akabe Güvenlik Zirvesi, Benjamin Netanyahu liderliğindeki işgal hükümetinin, en sonuncusu 11 kişinin şehit olduğu Nablus katliamı olan Batı Şeria'daki suçlarını tırmandırmasının ışığında, üçüncü bir Filistin intifadasının patlak vereceği uyarılarının ortasında geliyor

Filistinli gruplar Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, yetkililerin Akabe'de planlanan zirveye katılımını kınadılar.

Gruplar yaptıkları açıklamada, "Ürdün'ün Akabe kentindeki güvenlik toplantısına katılma yetkisi bulunan bir delegasyonun yönlendirmesini üzüntüyle karşılıyoruz" dedi.

Gruplar Toplantı, halkımıza yönelik kumpasların bir devamı ve direniş projesini ortadan kaldırma girişimidir” dedi.

Kaynak : TEVHİDHABER