UNRWA, Görülmemesi İçin Filistin Haritasının Üzerini Kapattı

UNRWA, Görülmemesi İçin Filistin Haritasının Üzerini Kapattı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un...

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Gazze'de Ez-Zeytun İlkokulu'na dün (28 Haziran Salı) sabah gerçekleştirdiği ziyaret sırasında okulda asılı tarihi Filistin haritasının üzerini kapattı.

UNRWA'nın bu tavrı sosyal paylaşım sitelerinde yetkililer, aktivistler ve akademisyenler tarafından eleştirildi ve örgütün Filistin haritasını gizlemesinin Filistin halkının duygularıyla alay etmek olduğu ifade edildi.

Ban Ki-mun'un Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği veda ziyareti sırasında basın toplantısı düzenlediği Ez-Zeytun İlkokulu'nda asılı tarihi Filistin haritasının BM Genel Sekreteri ve beraberindekilerce görülmemesi için üzerinin beyaz bir kumaşla kapatıldığı kaydedildi.

Filistin'deki Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Basim Naim, Ban Ki-mun'un Gazze'deki bir okulu ziyareti sırasında Filistin haritasının üzerinin kapatılmasını kınadı.

Naim, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, UNRWA'nın tavrının BM yetkililerinin son ana kadar İsrail'in bakışını benimsediklerinin kanıtı olduğunu söyledi.

Ban Ki-mun ve beraberindekilerden Filistin halkından özür dilemelerini isteyen Naim, Filistinlileri de resmi ve sivil düzeyde söz konusu tavrı kınamaya çağırdı.