Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Ümmetin Dirilişi Siyonizm’in Çöküşü Cumalarla Olacaktır!

Terör devleti israil’in şu son hezimetinde Cumaların payı zannedildiğinden çok fazladır. Mescid-i Aksa’nın Cumaları işgal sürüleri için en büyük korku, Müslümanlar için tam bir enerji kaynağı olmuştur.

Eş zamanlı olarak yeryüzünün diğer Cumaları da Kudüs Savunması için takviye kuvvet olmuştur.

Görünen odur ki Cumalar tarihin hiç bir döneminde üstlenmediği bir fonksiyonu son yıllarda üstlenmiş durumdadır.

Zaten Cuma Müslümanlar için ta baştan bir enerji kaynağıdır. Müslümanlar “Cuma Gecesi” inancıyla bir önceki akşamdan bu atmosfere girerler, gecesini ihya etmeye çalışırlar. Cumaya çıkarken gusül ederler, güzel koku sürünürler, bir birlerinin Cumasını tebrik ederler, birilerine yardımda bulunurlar, her zamankinden fazla Kur’an okurlar, dualar ederler. Yani ciddi bir enerji yüklenirler.

Ve çok daha önemlisi, artık şehirlerdeki merkezi Cuma namazları bütün bunlardan başka Müslümanların iradelerinin tecelli ettiği zamanlar ve mekanlar olmaya doğru hızla ilerlemektedir.

Eğer Müslümanların o anki duygularına Cumanın hutbesi tercüman olmuşsa ne güzel bir şeydir bu. Yok eğer Müslümanlar Cumanın minberinden ve kürsüsünden beklediği sesi duyamazsa bu defa Cuma çıkışlarında özgür iradelerini ilan etme haklarını kullanmaktadırlar.

Yani Cumalar bundan böyle İslam Ümmetinin dünyaya söylemek istediği şey ne ise onu söyleyeceği zaman ve mekan olma durumundadır. Bu anlamda dost ve düşman herkesin gözü kulağı cumalarda olacaktır.

Aslında baştan beri Cumalar Müslümanların özgür olup olmadıklarını gösteren bir ölçüydü. Günümüzde daha da ileri boyutlarda özgürlüğün bir şiarı olmuştur.

Dünya emperyalizmi bunun farkında olduğu gibi emperyalistlerin yerli taşeronları bunun daha bir farkındadır. Her ne kadar Cuma için görevlendirdiği kişilerle bu diriliş enerjisini köreltmeye veya kendi lehine çevirmeye çalışsa da her geçen gün daha da bilinçlenen Müslümanların iradelerini şöyle veya böyle bir şekilde ortaya koymalarına engel olamayacaklardır.

Bunları söylerken, her geçen gün her sahada şuurlanan Müslümanlar Cumalarına sahip çıkıp üzerinde titreyecekleri gibi birilerinin marjinal ve rijit şovlarına da kurban etmeyecektir.

Yani Müslümanlar Cumalarının kadrü kıymetini bilip sahip çıkacaklar, Cumalarla dirileceklerini hiç akıllarından çıkarmayacaklar.

Bu yazı toplam 592 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar