Uluslararası Af Örgütü Suud'a Çağrı Yaptı : İdamları Durdurun

Uluslararası Af Örgütü Suud'a Çağrı Yaptı : İdamları Durdurun

Uluslararası Af Örgütü, Suudi rejimi yetkililerine üç gencin idamını durdurma çağrısında bulundu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Uluslararası Af Örgütü, Suudi rejimi yetkililerini bu ülkede üç gencin idamını durdurmaya çağırdı.

Örgüt, dün gece yaptığı açıklamada, "Suudi yetkililer, "Abdullah Al-Hwaiti", "Abdullah Al-Derazi" ve "Celal Labbad"ın idamını durdurmalı dedi

Buna karşılık, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Ofisi Müdür Yardımcısı "Diana Samaan", insanlara 18 yaşından küçükken işlenen suçlardan dolayı ölüm cezası verilmesinin uluslararası insan hakları hukukunun açık bir ihlali olduğunu söyledi. .


Suudi mahkemesinin bu yılın Haziran ve Ekim ayları arasında üç genç adama verilen ölüm cezasını onadığı bildiriliyor.

Bir insan hakları örgütü daha önce Suudi Arabistan'daki korkunç insan hakları durumu ve cezaevlerinde ölüme mahkum edilen kişiler ve aileleri de dahil olmak üzere aktivistlere yönelik fiziksel ve psikolojik işkence vakaları hakkında şok edici bir rapor yayınlamıştı.


Avrupa Suudi Örgütü'nün izlemesine göre, Suudi rejimi yetkilileri şu ana kadar 132 ceset tutuyor.

Örgüt, artan baskı sıklığı, insan hakları savunucularının tutuklanması, herhangi bir sivil toplum faaliyetinin engellenmesi ve ailelerin sindirilmesi ışığında hükümlüler hakkında bilgiye erişimin zorlaştığını söyledi.

Örgüt, en az sekizi genç olmak üzere tutukluların şu anda ölüm cezasına çarptırıldığı 37 vakayı belgeledi. Bilgisine göre, Birleşmiş Milletler insan hakları organları Suudi rejimi hükümetine birçok kişi vakası hakkında yazdı. Şu anda ölüm cezasıyla karşı karşıya olan ve uluslararası yasaları ihlal ettiklerini doğrulayanlar.

Kaynak:Haber Kaynağı