Ülkü Ocakları'ndan Cinayet Sonrası Açıklama

Ülkü Ocakları'ndan Cinayet Sonrası Açıklama

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarının ardından flaş açıklama yaptı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ege Üniversitesindeki gerginlikte Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak hayatını kaybetmesine ilişkin, "Kimse sabırlı oluşumuzu uysal olduğumuz şeklinde yorumlamamalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Kılavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Ege Üniversitesindeki gerginlikte bıçaklı saldırıya uğrayan Çakıroğlu'nun, ambulansın olay yerine gelmesinin engellenmesi sonucu hayatını kaybettiğini öne sürerek, "Çözüm adı altında başlatılan yıkım süreci, emarelerini göstermeye devam etmektedir. Şımartılan, her türlü küstahlığına göz yumulan bölücü terör örgütü, şehirlerde, sokaklarda ve okullarda kin kusmayı sürdürmektedir" ifadesini kullandı.

Çakıroğlu'na saldıranların bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasının hükümetin namus borcu olduğunu belirten Kılavuz, şunları kaydetti:

"Ülkücüler için bıçak kemiğe dayanmış, içimizin kanlarını akıttığımız bardak ise taşmıştır. Bu kahpeliği asla unutmayacağız. Kimse sabırlı oluşumuzu uysal olduğumuz şeklinde yorumlamamalıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sükutu şiar edinen Ülkücüler, fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar. Can verdiğimiz gibi canımızı korumasını da elbette biliriz."

Kılavuz, Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve camiaya sabır diledi.

 Kaynak: AA