Ulaştırma Bakanı Siyonist İsrail'e Giden Gemilerin Sayısını Açıkladı!

Ulaştırma Bakanı Siyonist İsrail'e Giden Gemilerin Sayısını Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Türkiye'den İsrail'e günde ortalama kaç geminin gittiğini açıkladı.

Aljazeera.net'ten Kemal Öztürk'e konuşan Uraloğlu "Türkiye’den günde kaç gemi İsrail limanlarına gidiyor?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"7 Ekim-31 Aralık 2023 tarihleri arasında, Türkiye limanlarından İsrail’e 701 gemi sefer yapmıştır. Bu da günde ortalama 8 gemiye tekabül etmektedir. Bu rakamlar gerek ülkemizden direkt İsrail limanına giden, gerekse transit olarak bizim limanımıza uğrayarak İsrail’e giden gemi sayısının toplamıdır."

Uraloğlu gemi sayısının daha fazla olduğuna dair iddialarla ilgili soru üzerine "Burada kimseyi yanıltma imkanımız yok. Gemi trafiği tüm dünya ülkeleri tarafından görülüyor zaten. Bunun gizlisi saklısı yok. Net rakamları açıklıyorum, günde 8 gemi" diye belirtti.

"Bunların ne kadarı Türkiye’den yük taşıyor, ne kadarı transit geçiş yapan ülkeler?" sorusuna yanıt olarak Uraloğlu şunları söyledi:

"Yaklaşık olarak üçte biri transit, üçte ikisinin ilk kalkış yeri Türkiye diyebiliriz. Yani Türkiye’den 7 Ekim’den bu yana 480 gemi direk, 221 gemi transit olarak İsrail’e gitti."

AJANSLAR