Ukrayna-Rusya sınırında çatışma

Ukrayna-Rusya sınırında çatışma

Ukrayna ordusu ile Rusya'ya bağlı zırhlı askeri birliklerin Ukrayna sınırında çatışmaya girdiği bildiriliyor. Çatışmaların Rus zırhlılarının Ukrayna sınırını geçmesiyle başladığı bildiriliyor

Ukrayna ve Rusya sınırında tehlikeli bir hareketliliğin başladığı bildirildi. Kaynaklardan gelen bilgilere göre, Ukrayna askeri ve Rusya'dan gelen zırhlı askeri birlikler sıcak çatışmaya girdi.

Reuters'ta yer alan habere göre Rusya sınırına 10 kilometre mesafede bulunan Ukrayna'nın güneydoğusundaki Novoazovsk bölgesinde yoğunlaşan çatışmaların Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplarla Ukrayna hükümetine bağlı askeri birlikler arasında gerçekleştiği kaydediliyor.

Ukrayna ordusunun, Rusya sınırından giren bir zırhlı birlikle çatışmaya girdiği bildiriliyor. 50 araçlık bir Rus zırhlı birliğinin Novoazovsk bölgesinden Ukrayna topraklarına geçtiği ve çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

Ukrayna ordu kaynaklarının sosyal medya üzerinde duyurduğu bir habere göre, Ukrayna ordusuna mensup sınır muhafızlarının, sınıra beş kilometre mesafeye kadar ilerleme kaydettikleri ifade ediliyor.