Ukranya'da Ateşkes Sağlandı

Ukranya'da Ateşkes Sağlandı

Ukrayna'da ateşkes. Rusya Devlet Başkanı Putin, 15 Şubat'tan geçerli olmak üzere ateşkes sağlandığını duyurdu.

Ukrayna'da süren iç savaşı sona erdirecek toplantıdan iyi haber geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'da süren iç savaşta ateşkes sağlandığını, ateşkesin 15 Şubat'ta uygulanacağını açıkladı.

Ukrayna'daki iç savaşı sona erdirmek için Belarus'un başkenti Minsk'te dün başlayan liderler zirvesi 15'inci saatinde sonuçlandı. Ancak tarafların sonuç bilgirgesini imzalayamadığı, tarafların henüz ayrıntılarda anlaşamadığı belirtildi.

Ukrayna'daki krizi sona erdirmek için Minsk'te dün akşam başlayan zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande katıldı. 

İKİNCİ TURDA ATEŞKES KARARI

Görüşmelerde Rusya'nın öne sürdüğü koşulları "Kabul edilemez" bulan Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Barış için yine de umut var" demişti.

Görüşmelerin ikinci turuna geçen taraflar, 7 saat süren toplantının ardından koşullarda uzlaşamadı. Ancak taraflar arasında 15 Şubat'ta bir ateşkes uygulanmasına karar verildi.


ukrayna-zirvesi-angela-merkel.jpg
SİLAHSIZLANDIRILMIŞ BÖLGE TARTIŞILIYOR

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise, Minsk'te devam eden görüşmeler nedeniyle Londra'daki programını iptal ettiğini açıkladı. Görüşmelerde ateşkesin yanı sıra ağır silahların çekilmesi ve silahsızlandırılmış bölge oluşturulması önerisinin de ele alındığı belirtiliyor

ukrayna-zirvesi-vladimir-putin-francois-hollande.jpg
PUTİN KALEMİ KIRDI

Hararetli tartışmaların yaşandığı dörtlü zirvede Poroşenko ile Putin arasında çıkan tartışma, Putin’in masadaki kurşun kalemi eliyle kırması, tansiyonun ne derece yükseldiğinin bariz göstergesi oldu. 

ekran-resmi-2015-02-12-10.40.18.png