Türkiye'nin kredi notu değişmedi

Türkiye'nin kredi notu değişmedi

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişiklik yapmadı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin “BBB-“ olan “yatırım yapılabilir notunu” ve “durağan” not görünümünü teyit etti .

Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada Türkiye’nin “BBB-“ olan “yatırım yapılabilir notunun” ve “durağan” not görünümünün teyit edildiği açıklandı. Açıklamada Türkiye’nin ülke notuna ilişkin görünümün “dengeli” olduğu belirtilirken, notun 2012 yılının kasım ayında “yatırım yapılabilir” seviyesine çıkarılmasına ana nedenler olarak “mali konsolidasyon geçmişinin” ve “sağlıklı bankacılık sisteminin” gösterildiğine dikkat çekildi.

Fitch açıklamasında, “Söz konusu atıflar (sağlıklı bankacılık yapısı ve mali konsolidasyon geçmişi) büyük oranda bozulmamıştır. Buna benzer şekilde ekonomi yeniden cesaret verici yeniden dengelenme işaretleri vermeye devam etmektedir. Özellikle cari açık ve sermaye akışında ani duruş olmaksızın kredi genişlemesinde yavaşlama alanlarında. Buna rağmen Türkiye’nin küresel yatırımcı iştahı konusunda potansiyel oynaklıklara karşı tamponları yerel politikadaki ani dönüşler, ekonomik dengelenmenin mukavemeti konusundaki şüpheler ve yükselen jeopolitik risk nedeniyle nispeten zayıf kalmaktadır,” ifadeleri kullanıldı.

AA