'Türkiye'nin Kendi Aşısını Üretmesi Lazım'

'Türkiye'nin Kendi Aşısını Üretmesi Lazım'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin kendi aşısını üretmesi lazım. Bazen millet aşı üreten tröstlerin gazına geliyor" dedi.

Eroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ü ziyaretinde, eğitim kalitesi yükseldikçe büyük hedeflerin tutturulabileceğini, bu çerçevede üniversitelere büyük önem verdiklerini söyledi.

Eğitimde çığır açtıklarını vurgulayan Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite bütçelerinin 2002'den günümüze yaklaşık 10 kat arttığına dikkati çekti.

Veysel Eroğlu, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşları işbirliğinin artmasından yana olduklarına değinerek, kamu üniversitelerine, tabiatla iç içe olmaları gerektiği düşüncesiyle ormandan yer tahsisinde bulunabildiklerini hatırlattı.

Füzün'ün üniversite bünyesindeki İleri Biyomedikal Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde aşı çalışmaları yapılabileceğini anlatması üzerine Eroğlu, "Türkiye'nin kendi aşısını üretmesi lazım. Bazen millet aşı üreten tröstlerin gazına geliyor. Aşı çıkarıyorlar, belki aslı astarı yok, ne kadar etkili belli değil, milyonlarca insan o aşıdan alıyor. Dolayısıyla kendi milli aşımızı üretmek faydalı" diye konuştu.

Rektör Füzün de başarılarının ortada olduğunu belirttiği Eroğlu'nun, İzmir'den milletvekili adayı gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Küçük Menderes havzasına üniversite talebi

Eroğlu, daha sonra Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı ziyaret etti. Bergama'da fıstık çamı konusunda ve İzmir Kuş Cenneti'nin korunması hususlarında Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, işbirliği alanlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Rektör Yılmaz da Orman Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü sakız, dut ve yabani zeytin ağaçlarının aşılanması gibi projelerde aktif görev alabileceklerini ifade etti.

Yılmaz ayrıca Küçük Menderes havzasında bir üniversite kurmak için Eroğlu'dan yer tahsisi istedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da yeni üniversitenin kurulacağı yerin tahsisi dahil diğer konularda da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti