Türkiye'nin Emperyalistlerle Birlikte Tekfircilere Karşı Tavrı Netleşti

Türkiye'nin Emperyalistlerle Birlikte Tekfircilere Karşı Tavrı Netleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, IŞİD'le mücadelede Türkiye'nin askeri destek verebileceği açıklamasına, hükümet kanadından ilk değerlendirme Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan geldi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan, Cumuhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki açıklamalarıyla ilgili değerlendirme geldi.

Basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Akdoğan'a, Erdoğan'ın, IŞİD'le mücadelede Türkiye'nin askeri destek de verebileceği yönündeki sözleri soruldu.

"Bu illa kurşun sıkmak anlamına gelmiyor" diyen Akdoğan, "Lojistik ve istihbarat anlamında da işbirliği olabilir. Tavrımız net, Türkiye terörle mücadelede her türlü işbirliğine hazırdır" şeklinde konuştu.

Askeri işbirliğinin ne anlama geldiği sorusu karşısında yukarıdaki açıklamayı yapan Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de ikna edilerek, Türkiye'nin bir tavır değişikliğine mi gittiği yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu düşünceler Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşüncesini, görüşünü yansıtır. Oradaki vurgu da teröre karşı ortak mücadele hasasiyetini yansıtmaktadır, bu işbirliğinin önemini yansıtmaktadır, Türkiye'nin buna açık olduğunu yansıtmaktadır."