Türkiye'nin Derdi ABD ile ...

Türkiye'nin Derdi ABD ile ...

Ankara Milletvekili ve Star yazarı Yalçın Akdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ‘Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz’ sözünü birkaç kez tekrarlamasının ne anlama geldiğini sordu.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Star yazarı Yalçın Akdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın  ‘Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz’ sözünü birkaç kez tekrarlamasının ne anlama geldiğini sordu.

Akdoğan, bugünkü yazısında "Sahada yaşanabilecek bir komplikasyona karşı iyi niyetli bir hassasiyet çağrısı mı yapıyor, yoksa örtülü bir uyarıda mı bulunuyor?" dedi. Türkiye ile ABD hasbelkader diplomatik ilişki içinde olup, birbirini idare edecek iki ülke değil, çok boyutlu işbirliği içinde olması gereken iki ülkedir" diyen Akdoğan, "Türkiye’nin ABD ile karşı karşıya gelmek gibi derdi olmadığı çok açık. Türkiye samimi bir şekilde hassasiyetlerini ortaya koyuyor, her türlü dostane uyarıyı yapıyor, mecbur kaldığında da kendi bekası için gereken adımları atıyor. Hiç kimse Türkiye’nin ahlaki duruşuna, prensiplerine veya uluslararası hukuka ters bir hareket içine girdiğini söyleyemez" yorumunda bulundu.