Türk Yetkiliden Kaşıkçı Açıklaması

Türk Yetkiliden Kaşıkçı Açıklaması

Üst düzey bir Türk yetkili: Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan'a havale edilmesi kararı siyasi değil ve Adalet Bakanlığı'nın onayı "sadece teknik bir meseleydi".

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İSTANBUL (Reuters) - Üst düzey bir Türk yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gazeteci Jamal Khashoggi'nin öldürülmesiyle ilgili Suudi zanlılarının yargılanmasını durdurma ve krallığa havale etme kararının siyasi bir karar olmadığını söyledi.

Kaşıkçı'nın dört yıl önce İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda öldürülmesi, küresel protestolara yol açtı ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman üzerindeki baskıyı artırdı.

O sırada Ankara, Suudi makamlarını ve soruşturmayı ele almalarını oldukça eleştiriyordu, ancak o zamandan beri ilişkileri düzeltmek için eleştirileri yumuşattı. Perşembe günü, bir Türk mahkemesi davayı askıya aldı ve hak grupları tarafından kınan bir kararla Suudi Arabistan'a havale etti.

Üst düzey yetkili, yabancı gazetecilerle yaptığı görüşmede, "Dava ve yasal prosedürler devam ediyor... Davanın Suudi Arabistan'a havale edilmesi kararını ne bizler, ne siyasiler ne de hükümet aldı. Bunu mahkemeler yaptı” dedi.

Adalet Bakanlığı'nın onayının "sadece teknik bir mesele" olduğunu da sözlerine ekledi.