Tsipras halktan para istedi

Tsipras halktan para istedi

Nakit kaynak arayışındaki Yunanistan, çareyi yurttaşlarda arıyor. Başbakan Tsipras'ın, borçlarını ödeyebilmek için halk kuruluşlarına ellerindeki paraları merkez bankasında tutmaları talimatını verdiği bildirildi.

Borçların önemli bir kısmını ödememe vaadiyle yönetime gelen Tsipras, borçlarını ödeyebilmek için halk kuruluşlarına ellerindeki paraları merkez bankasında tutmaları talimatını verdi. Yunanistan gelecek ay Uluslararası Para Fonu’na (IMF) vadesi gelen borçlarını ödemesi gerekiyor.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Yunan hükümetinin önceki gün aldığı bu nihai karar, kreditörlerinden yeni bir mali yardım almaya çalışan Yunan Başbakanı Alexis Tsipras ve hükümetinin mali olarak nasıl zorlandığını gösteriyor. Alınan karara göre belediyeler ve bazı halk fonlarının, yakın vadeli ödemeleri dışındaki para kaynaklarını merkez bankasına yatıracak. Karar emeklilik fonları ve bazı halk kurumlarını kapsamıyor.

KARARA UYMAYACAKLARINI AÇIKLADILAR

Parlamentonun onaylaması gereken karar muhalefet partilerince eleştirilirken, bazı yerel yöneticiler karara uymayacaklarını açıkladı.

Öte yandan, Euro Bölgesi'nden üst düzeyli bir yetkili şunları söyledi:

-Yunanistan ile görüşmelerde temaslar hızlandı, ancak henüz sonuçtan uzağız.

-Görüşmeleri takvime bağlamak tarafların gerilimi tırmandırıcı açıklamalara neden oluyor, bu yapılmayacak

-Uzatılan tarihi Haziran sonunda doluyor, Yunanistan bu tarihe kadar karar verebilir.