Trump'tan Son Dakika Golü

Trump'tan Son Dakika Golü

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın, eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktör Yardımcısı Andrew McCabe'i emekliliğine iki gün kala kovduğu açıklandı

Bakan Sessions, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, McCabe'in kurumla tüm ilişiğini hemen kesme kararı aldığını belirtti.

Sessions, FBI Başdenetçisi Michael Horowitz tarafından yürütülen iç soruşturmanın sonucuna göre McCabe'in kurumdan ilişiğini kestiklerini duyurdu.

Soruşturma sonucunda McCabe'in basına izinsiz ifşaatlarda bulunduğunun saptandığı açıklandı.

TRUMP: DEMOKRASİ İÇİN HARİKA BİR GÜN

Özellikle Rusya'ın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarının soruşturması bağlamında 2016 yılında etkin görevler yürüten ve Demokratların başkan adayı Hillary Clinton hakkındaki soruşturmaya bakan McCabe, ABD Başkanı Trump tarafından birçok kez eleştirilmişti.

Trump McCabe'in kovulmasının ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada " Andrew McCabe KOVULDU. FBI'ın sıkı çalışan erkek ve kadınları için, demokrasi için harika bir gün. Sahta sofu James Comey onun patronuydu ve McCabe'i kilise korosunda şarkı söyleyen bir çocuk gibi gösterdi. O FBI'ın en üst düzeyinde süregiden yalanları ve yolsuzlukları biliyordu" dedi.